UPS neden devreye girmiyor?

UPS neden devreye girmiyor? Bazı durumlarda UPS’ler devreye girmeyebilir. UPS’lerin temel çalışma prensibi zaten kesinti olması durumunda devreye girmesi olduğu için bazen çok basit bir sebepten kaynaklanabilirken, bazen de yeni UPS almanızı gerektirebilir.

Kesintisiz güç kaynakları (UPS’ler), elektrik kesintileri ve dalgalanma durumlarında elektrikli cihazları korumak aynı zamanda işlerinize devam edebilmeniz için tasarlanmış cihazlardır. UPS’ler şebekeden ya da günümüzde güneş enerji sistemlerine bağlı olarak gelen elektriği alıp akülerinde depolarlar, elektrik ile ilgili bir dalgalan veya bir kesinti olması durumunda saliseler içinde devreye girerler ve depolanmış elektriği bağlı cihazlara aktarırlar.

UPS neden devreye girmiyor? UPS’in Devreye Girmeme Sebepleri

  • Akü Ömrünün Sonra Ermesi: UPS’lerin akülerinin ortalama ömürler yaklaşık 3 ila 5 yıldır. Düzenli olarak kullanılmadığında ya da kapasitesi üzerinde yüklenme yapılmadığı sürece bu ömür arasında kullanılabilir.
  • UPS Bağlantıları Gevşek Ya da Kopuk Olması: Bazen çok büyük sorunlar beklerken sadece bağlantı uçlarını kontrol etmeniz gerekebilir. Bu yöntemi bütün elektronik cihazlarda kullanabilirsiniz.
  • UPS’inizin Arızalanması: Ups’ler en nihayetinde bir elektronik cihazdır ve içerisinde bir yazılım ve donanım mevcuttur. Bu yazılım ve donanımlardan dolayı arıza vermiş olabilir. Bu gibi durumlarda garanti devam ediyorsa cihazınızı garantiye göndermeli, devam etmiyorsa uzman bir servis sağlayıcıdan destek almalısınız.
  • UPS’in Yanlış Ayarlanması: UPS’ler kullanım amaçlarına göre çeşitlendirilmiştir. Beyaz eşyalarınız için farklı cihaz tercih ederken, bilgisayarınız için ayrı UPS tercih edebilirsiniz. Kullanım amacına göre UPS’lerinizi seçmeli ve cihazları bağlamalısınız.

 

UPS’in Bakımını Nasıl Yapabilirsiniz?

UPS yani Kesintisiz Güç Kaynaklarınızı düzenli olarak kendi imkânlarınızla da olsa bakımını yapmalısınız. Düzenli yapılan bakımlar UPS’lerin ömrü kadar UPS cihazınıza bağlı cihazlarında ömrü için oldukça önemlidir.

  • UPS Akülerinizi Düzenli Şarj Edin: UPS’in aküleri düzenli olarak her ay tam sarj edilmelidir.
  • UPS Akülerinizi Aşırı Yüklemeyin: UPS cihazınızın belirlenen güç değerlerinden fazla ünite veya cihaz bağlamayın.
  • UPS’i Çevresel Faktörlerden Koruyun: Toz, kir, yağ, nem, sıcaklık, titreşim gibi etkenlerden koruyun ve muhafaza edin.
  • UPS Cihazınızı Düzenli Olarak Test Edin: UPS cihazınızı farklı ölçüm cihazları ya da kendi apilerinden en az 3 ayda bir çıkış ve güç değerlerini test edin.

UPS cihazınız ile ilgili soru ve sorunlarınız ile ilgili bizimle iletişime geçebilir profesyonel destek alabilirsiniz.

 



Mail ile iletişime geç

WhatsApp whatsapp
0506 871 7303 hemen ara!